Helaas gaan we deze webshop binnenkort permanent sluiten. Nieuwe bestellingen zijn daarom niet meer mogelijk!
mobile-nav

Symbool eeuwige liefde

Een roos in het algemeen staat symbool voor liefde, vreugde, geluk en genegenheid. De hartvormige blaadjes en blaadjes onder de roos hebben allen een betekenis in de richting van liefde en vertrouwen. De doornen aan de roos staan symbool voor het gegeven dat leven en liefde niet altijd over rozen gaan en de moeite die iemand bereid is te doen voor zijn geliefde.

Betekenis kleur roos

De koningin van de bloemen is toch wel de roos. De majestueuze roos is in feite het mooiste meisje van de klas. Het maakt eigenlijk niet uit waar u bent, rozen zijn altijd welkom als cadeau of teken van waardering. Elke kleur heeft een eigen betekenis. We hebben er een aantal op een rijtje gezet:

 • Rode Roos: Ik hou van je, dit is echte liefde!
 • Witte Roos: Geestelijk puurheid & reinheid, een teken van vertrouwen
 • 1 rode en 1 witte roos: Echte eeuwige liefde. Eenheid, verbondenheid en eeuwig samen zijn
 • Roze roos: Heimelijke liefde, romantiek en volmaakt geluk
 • Gele Roos: Innige vriendschap & verbondenheid
 • Blauwe Roos: Goddelijke liefde
 • Oranje Roos, Symbool voor passie, begeerte en opwinding, maar ook voor vrolijkheid, plezier en feestelijkheid
 • Paarse Roos: Liefde op het eerste gezicht, maar ook de perfecte Valentijn roos
 • Groene Roos: Symbool van gezondheid & beterschap
 • Zwarte roos: Afscheid, het is uit
 • Regenboog Roos: Jij bent betoverend
 • Goud & zilver: Eenheid, een perfect duo, welke het gevoel van liefde overstijgt
 • Koper & goud: Yin & Yang, perfecte balans in een relatie.

Geschiedenis van de roos

De titel “Koningin der bloemen” is al eeuwenoud. Als sinds vroeger werd de roos geteeld om haar schoonheid. In de Oudheid werd dit door de Grieken, Romeinen en Egyptenaren gedaan in China en Afrika. Er is zelfs een fossiel van een roos gevonden van 35 à 40 miljoen jaar oud. Vandaag de dag heeft die oorspronkelijke roos zich verspreid over het noordelijk halfrond. Van Mexico tot Alaska en van Noord Afrika tot Noorwegen. Er komen van nature geen rozen voor beneden de evenaar. De wilde rozen familie bestaat uit ongeveer 200 soorten. Er zijn wel meer dan 30.000 gecultiveerde soorten.

Rozen, religie en legendes

Het symbool van eeuwige liefde komen we ook vaak tegen in religies, legendes en sagen. Zo is er een Hindu legende waarbij de roos een hoofdrol speelt. Brahma, schepper van de wereld en Vishnu, beschermer van de wereld maakte ruzie over welke bloem het mooist was. De roos of de lotus. Volgens Brahma was de lotus het mooist en Vishnu was van mening dat de roos mooier was. Brahma had nog nooit een roos gezien, maar toen hij er een zag was hij onmiddellijk overtuigd. Hij maakte als beloning een bruid voor Vishnu uit 108 grote en 1108 kleine rozenblaadjes. Haar naam was Lakshmi. Vaak wordt Lakshmi afgebeeld op een lotusbloem, omdat er ook andere legendes zijn die zeggen dat ze uit een lotus bloem geboren werd. Ook in de Griekse mythologie heeft een roos veel betekenissen. Zo is er het verhaal over de schepping van de roos. De Griekse godin van de bloemen, Chloris (Flora in het Romeins) maakte het bos schoon. Hier vond ze het levenloze lichaam van een mooie nimf. Om het kwaad goed te maken maakte ze van de nimf en bloem. Hierbij schakelde ze de hulp van Aphrodite, de godin van de liefde in. Zij gaf de bloem schoonheid. Ook de hulp van de god van de wijn, Dionysus werd ingeschakeld. Hij gaf haar nectar en een zoete geur. Zelf gaf Chloris de bloem charme, helderheid en vreugde. Vervolgens blies de westenwind Zephyr de wolken weg zodat de zonnegod Apollo kon schijnen en de bloem tot bloei liet komen.

Altijd een boodschap

Met een roos wordt dus altijd een bepaalde boodschap gegeven. Bent u op zoek naar een mooi cadeau voor een verjaardag, Valentijnsdag of als bedankje? Bekijk dan snel ons assortiment rozen online en vind de roos die past bij de boodschap die u wenst over te brengen.